Назад до Слънчеви колектори за вода

Панелни колектори

Плоските слънчеви колектори представляват метална кутия със стъклен капак (остъкление) и цветна плоча вътре, която служи за абсорбатор на слънчевите лъчи. Стените и дъното на колекторите са изолирани, за да се намали загубата на топлина. Лъчите на слънцето достигат до абсорбаторите, което ги загрява и така радиацията се превръща в топлина, предавана на топлопреносния флуид, преминаващ през тръби прикрепени към абсорбатора.

Плоските слънчеви колектори са отлично решение за жилищните сгради и котелните инсталации на бизнес помещенията. Препоръчват се при по-мек климат, тъй като самите колектори са по-големи като площ, които по-трудно се изолират при студено време.

 

ПРЕДИМСТВА НА ПЛОСКИТЕ СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ:

Инсталирането на соларна система с плоски слънчеви колектори за вашия дом може да намали консумацията на енергия с около 40-50%. Този факт е безспорен, защото вие ще получите горещата вода, благодарение на напълно безплатната слънчева енергия. Много хора не осъзнават колко много електроенергия се използва, само за да се осигури топлата вода в домакинството. В действителност, цели 20-25% от електричеството в едно средностатистическо семейство се изразходва за осигуряване на гореща вода за дейности като пране, готвене, чистене и вземане на душ.

Инсталирането на плоски слънчеви колектори означава, че тези разходи ще бъдат намалени или дори напълно премахнати. По този начин повишавате значително стойността на дома си при евентуална продажба на по-късен етап.

Инвестицията при покупка на соларна система с плоски слънчеви колектори се изплаща много бързо от спестените сметки. За по-малко от 3-4 години, вие ще покриете разхода, който сте направили за покупката, а предвид здравината на цялата слънчева система за топла вода, в края на жизненият й цикъл ще бъдете със значителна печалба..

УЛЕСНЕНА ИНСТАЛАЦИЯ:

Без значение от вида на строителството, плоските слънчеви колектори могат да бъдат инсталирани навсякъде. Благодарение на различните видове скоби и рамки, поставянето на тези слънчеви нагреватели за гореща вода е лесна задача и придава красив завършек на дома ви.

СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ:

Тази система се състои от контролен блок и циркулационна помпа. Контролерът сравнява разликите в температурите на топлообменника и изходната точка на слънчевите панелни колектори. Щом тази в панелите е по-висока веднага се включва помпата, която завърта течността в системата, докато температурите се изравнят.

БЕЗОПАСНОСТ И СТАБИЛНОСТ:

Плоските слънчеви колектори използват за пренос на течностите медни тръби, което означава, че операционната система е със стабилни компоненти, които е много трудно да бъдат повредени.

ВИСОКА ТОПЛИННА ЕФЕКТИВНОСТ:

Колекторите са покрити с черен хром и синьо прахово боядисване, което увеличава усвояването на лъчите между 92 и 96%, водещо до много висока топлинна ефективност.

ЗАПАЗВАНЕ НА ТОПЛИНАТА НА НАГРЯТАТА ВОДА:

Изолацията на плоските слънчеви колектори е 50 мм, което не позволява на температурата да се движи в големи градуси за едно денонощие.

ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА НУЖДИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ:

Различните модели на плоските панелни слънчеви колектори отговарят на различните специфицикации и изисквания на клиентите, като могат да се покрият както малък апартамент, къща, хотел и дори фабрика.

КЛЮЧОВИ КОМПОНЕНТИ НА ПЛОСКИТЕ СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ:

Плосък слънчев колектор

РЕЗЕРВОАР ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВОДАТА:

Нагорещеният флуид достига до топлообменниците, където се осъществява процеса на предаване на топлината и конденза. Флуидът, който е достигнал до серпентитата на бойлера изстива и отново се връща в долната част на плоските колектори по тръбите, като това се превръща в един непрекъснат и постоянен процес на предаване на топлина енергия, чрез който се нагрява студената вода в резервоара..

Резервоарът може да бъде свързан с панелите или да бъде в котелно помещение в дома ви. В него има топлообменник, който позволява на нагрятата в колекторите течност да предаде температурата си на водата в бойлера. Той е така оразмерен, че да отговори на броя колектори, които са прикрепени към него. Съществуват различни размери резервоари, като целта е да се задоволят нуждите, както на малките, така и на големите домакинства. Освен това, към бойлерите може да се инсталира допълнителен електрически нагревател, който да гарантира непрекъснат поток от топла вода, без значение от атмосферните условия.

Бойлерът е изработен от дебели стоманени листи, които са специално обработени и така се постига изключителна здравина и издръжливост на системата за гореща вода.

Изолацията на бойлерите е достатъчно дебела, за да осигури задържане на топлината за много дълго време.

Плоските слънчеви колектори са най-ефективни, когато се поставят с насоченост на юг или югозапад, за да може лъчите на слънцето да ги огряват директно. Ъгълът на монтажа може да бъде между 30 и 50 градуса, но най-големи са ползите при 45 градуса. Това е главната причина самите рамки на колекторите се изработват така, че да осигурят точно този ъгъл.

ТОПЛООБМЕННИК:

Прехвърля топлинната енергия, усвоена от слънчевия панел, към водата, която се съхранява в резервоара.

РАЗШИРИТЕЛЕН СЪД:

Този съд гарантира, че налягането на системата не надхвърля границите, които са определени от проектното за системата.

 
Филтри
20 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:
loading...