Назад до Слънчеви колектори за вода

Вакуумни слънчеви колектори с Heat Pipe тръба с водосъдържател

Вакуумните слънчеви колектори с Heat pipe технология и интегриран бойлер под налягане представляват визуална комбинация между активните и пасивните колектори. Те използват горещите тръби от активните колектори, но се различават от тях по това, че водосъдържателят не се намира в котелно помещение, а е интегриран към самите тръби и така няма нужда от помпа и контролен блок за трансфер на топлата вода. Налягането в бойлера се получава от естественото налягане на водопреносната мрежа.

 

ПРЕДИМСТВА:

Предимството на слънчеви колектори с heat pipe и външен бойлер пред пасивните колектори, освен по-високият коефициент на полезно действие на колекторите е, че самата система не е нужно да бъде поставена над помещенията, където ще се използва горещата вода, а може да бъде и на двора, като благодарение на налягането в бойлера водата без проблеми се изкачва до баните и останалите места в дома, където има нужда от нея.

НАЧИН НА РАБОТА:

Слънчевите колектори с Heat pipe и интегриран бойлер под налягане използват технологията на "горещите тръби", която е най-ефективният начин за улавяне на слънчевата радиация и превръщането и в топлина, която загрява водата необходима за домакинствата. Външните бойлери обикновено са без налягане и се поставят над помещенията, където се използва горещата вода за да може тя да се стича надолу. Новите колектори с бойлер под налягане са свързани към водопреносната мрежа, като по този начин се получава налягане около 6 бара, което е достатъчно дори при поставянето на колекторите в двора да доставят водата до най-високите етажи на жилището, без използването на електрически помпи.

Филтри
7 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:
loading...